22 Δεκ 2010

Μπουτάρης - Άνθιμος

Ποιά ήταν άραγε τα πραγματικά όρια της σφοδρής ιδεολογικής σύγκρουσης Μπουτάρη - Άνθιμου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές; Το ερώτημα προκύπτει από το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Πρωτοβουλία, την δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Το Δ.Τ. αναφέρει ότι τα χρήματα των δημοτών που διαθέτει ο Δήμος για τους άπορους θα πηγαίνουν απευθείας στη Μητρόπολη καθώς η ελεημοσύνη αποτελεί μια από τις βασικές αρχές της εκκλησίας.

Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινός στόχος είναι ο Δήμος και η Εκκλησία να δημιουργήσουν ένα δίκτυο για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων της πόλης, συνομολογήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Ο κ. Μπουτάρης ενημερώθηκε για τα οικοτροφεία της Μητρόπολης, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι Δήμος και Εκκλησία θα συνεργαστούν στο θέμα της παροχής συσσιτίων στους άπορους δημότες, αλλά και σε θέματα που άπτονται στην αντιμετώπιση και βοήθεια ατόμων με εθισμό, καθώς και στην προστασία των παιδιών που υφίστανται πάσης φύσεως κακοποίηση.
Ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν οι δωροεπιταγές που διανέμονται κάθε χρόνο από τον Δήμο στους άπορους και ότι τα χρήματα που θα εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο θα δίδονται απευθείας στη Μητρόπολη, καθώς η ελεημοσύνη αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της Εκκλησίας.
Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι στην αυριανή τελετή της ορκωμοσίας του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστεί εκπρόσωπος της Μητρόπολης, προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη όσων επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, και Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, και συμφωνήθηκε να παρακολουθούν συστηματικά τα κοινά θέματα των δύο Αντιδημαρχιών και της Εκκλησίας.

Για το Γραφείο Τύπου

Ελεημοσύνη για τις αναφερόμενες ευπαθείς ομάδες ή συγκροτημένη κοινωνική πολιτική είναι το πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής; Αν είναι το δεύτερο γιατί τα χρήματα των δημοτών να πηγαίνουν στη Μητρόπολη και όχι στον προϋπολογισμό της αρμόδιας Αντιδημαρχίας; Η Μητρόπολη γιατί θα πρέπει να διαχειρίζεται και χρήματα των δημοτών για να ασκεί το έργο της; Οι δημότες, ως φορολογούμενοι, πληρώνουν ήδη αρκετά για τη μισθοδοσία και άλλες δαπάνες της εκκλησίας. Πολλοί από αυτούς μάλιστα συνεισφέρουν από το υστέρημά τους και στους ναούς για τις ανάγκες της εκκλησίας.
Λέμε ναι στη συνεργασία Δήμου - Εκκλησίας υπέρ των ευπαθών ομάδων, αλλά μήπως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να το δει πιο προσεκτικά και κυρίως πιο προγραμματικά ο νέος Δήμαρχος;

4 σχόλια:

Theodore είπε...

Παπά, βγάλε τα ράσα, ξυρίσου και κάνε κόμμα.....

Νοσφεράτος είπε...

αν ειναι ετσι κακή αρχή .. εδώ λέμε να παρουμε την μητροπολη-και την Παναγια Δεξια- και να στεγασουμε εκει τους αστεγους

δεν παμε καλάααα

νίκος φωτίου είπε...

Δημιουργία ανεξάρτητου Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής. Άμεση επέκταση των ελάχιστων ΚΑΠΗ. Δημιουργική απασχόληση χωρίς πελατειακές σχέσεις. Αυξημένη χρηματοδότηση των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής από τον προϋπολογισμό. Ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Η κοινωνική πολιτική δεν είναι ελεημοσύνη.

Απόσπασμα από το πρόγραμμα της "Πρωτοβουλίας".

Αθανάσιος Τζάκρης είπε...

Theodore : Αντιστροφή : Δήμαρχε, βάλε ράσα. άσε γένεια και χτίσε ...εκκλησία!

Νοσφεράτος : Να ρωτήσουμε πρώτα τους άστεγους πως θα αισθάνονται μέσα σε μια Παναγία...Δεξιά!

Νίκος Φωτίου : Από το στόμα σου και στου ...Δημάρχου το αυτί.