20 Δεκ 2010

ΤΡΟΪΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

Υπάρχει Τρόϊκα και στο Δήμο Θεσσαλονίκης; Το ερώτημα προκύπτει από δήλωση του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην υπό τον Γιάννη Μπουτάρη νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί η δήλωση :

Επειδή οι τελευταίες εξελίξεις και η επιλογή των Αντιδημάρχων από το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη δημιουργεί πολλά σχόλια και ερωτηματικά θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: Δώσαμε μια μάχη ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ως πρόσωπα γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη και όρος επιβίωσης η πόλη ν’ αλλάξει σελίδα, γιατί βιώνουμε μια πόλη που είναι σε κατάσταση πνιγμού, γιατί αυτή η πόλη πρέπει ν’ ανασάνει.

Όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δώσαμε μια αυτοδιοικητική μάχη για καλύτερη ζωή των πολιτών, για διαφάνεια, για αξιοπρέπεια και για ορθή εφαρμογή του Καλλικράτη, αυτής της μεγάλης τομής που επιχειρείται στο νεοελληνικό κράτος.

Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. κι εγώ ως Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τις προϋποθέσεις επιτυχίας αυτής της πολιτικής και στην υλοποίησή της. Ελπίζω ότι όλοι θα κάνουν το ίδιο.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και προεκλογικά και μετεκλογικά δεν διεκδίκησε θέσεις και αξιώματα. Δεν βάλαμε στο τραπέζι τέτοιους όρους και προϋποθέσεις. Εκείνο που μόνο διεκδικήσαμε ήταν η αξιοκρατία και η ισοπολιτεία όπως και η ώσμωση των συνιστωσών της πρωτοβουλίας, που μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με συζήτηση και τη δημιουργία συναντίληψης και συγχρονισμού για τα καυτά θέματα της πόλης.

Επειδή κανένα σύστημα στη σημερινή εποχή δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν λειτουργήσει δημοκρατικά και ανοιχτά, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την ανάγκη της ισοπολιτείας μέσα στο συνδυασμό. Η ύπαρξη τρόικας (που σημειωτέον είναι ένας ατυχής όρος, που όλους μας προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα) μπορεί μόνο να σταθεί σαν συναισθηματική σχέση, αλλά με κανέναν τρόπο σαν καθοδηγητικό όργανο που σχεδιάζει τα πάντα και παίρνει τις αποφάσεις που οι άλλοι πρέπει να εκτελούν.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους νέους αντιδημάρχους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους. Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε ενέργεια ή δραστηριότητα που θα είναι για το καλό της πόλης, που θα δίνει πνοή στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: