23 Δεκ 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

Από το Δελτίο Τύπου : «Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς και των Κοινοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Μπουτάρης τόνισε» :

«Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη συναίσθηση ευθύνης ορκίζεται σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την πρώτη Δημοτική Αρχή της πόλης στην καινούργια εποχή που ανοίγει με τον Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, την πρώτη Δημοτική Αρχή που ορκίζεται στο νέο Δημαρχείο της πόλης και σ΄ αυτήν εδώ την αίθουσα.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας με την ιστορία των 2.500 χρόνων, με 6 πλέον δημοτικές κοινότητες, καθώς στα πέντε διαμερίσματα του Δήμου έχει προστεθεί και η Τριανδρία και 4.500 περίπου εργαζόμενους, μπαίνει σ΄ αυτή τη νέα εποχή. Με διαφάνεια στη διοίκηση, εξορθολογισμό των υπηρεσιών, εξωστρέφεια στις ενέργειές της, αξιοποίηση του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης, αποκατάσταση της ιστορικής της ταυτότητας και αναζήτηση οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.
Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά η απάντηση η δική μας είναι:
πλήρης αξιοποίηση της δημιουργικότητας του κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια και φαραωνικά έργα, λειτουργώντας με την απλή καθημερινή λογική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εθελοντική δουλειά, συμμετοχή στα κοινά, διάλογο και συναίνεση.
Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», η παράταξη που οι δημότες όλων των κομματικών τοποθετήσεων επέλεξαν να διοικήσει την πόλη τα επόμενα χρόνια, βρίσκεται στη θέση αυτή χάρη στον καθαρά αυτοδιοικητικό και ενωτικό χαρακτήρα της. Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο εξελέγη, αυτό είναι και το πνεύμα με το οποίο θα διοικήσει.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σταθώ σε έναν σημαντικό κρίκο αυτής της προσπάθειας, τους εργαζόμενους στο Δήμο. Πέφτει ιδιαίτερο βάρος σ΄ αυτούς σ΄ αυτή τη φάση, γιατί αυτοί έχουν στα χέρια τους το βαρύ έργο της υλοποίησης του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας». Τους καλώ να συστρατευτούν μαζί μας με αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση και κυρίως με κεντρικό σκεπτικό ότι είμαστε εδώ όλοι για να υπηρετήσουμε, να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη, να τον ενημερώσουμε, να τον κάνουμε εν τέλει κι αυτόν να καταλάβει ότι κι αυτός πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αν θέλει να δει την πόλη του να ανθίζει πάλι.
Ευχαριστούμε για το έργο τους τον απερχόμενο Δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους Συμβούλους του και τον Πρόεδρό του, Σωτήρη Καπετανόπουλο, που ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μακράς θητείας στην Διοίκηση του Δήμου».
Από εμάς μια ευχή και μια υπόσχεση : καλή επιτυχία και θα προσπαθήσουμε να μη μείνουμε μόνο στις ευχές. Θα ανταποκριθούμε όσο μπορούμε στο κάλεσμα της ενεργού συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: