24 Ιουν 2010

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουν εγκαινιάσει για την ανατροπή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν και συζήτησαν χτες Δευτέρα 21/6/2010 οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τις / τους Αράπογλου («Πρωταγωνίστρια»), Μπουτάρη («Πρωτοβουλία») και Μηταφίδη, καθώς και τα αυτοδιοικητικά σχήματα με επικεφαλής τους Τρεμόπουλο και Τζήκα και οι κινήσεις πολιτών «Αλλάζουμε την πόλη» και «Δώδεκα».

1. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή σχέδιο για κοινό δημοτικό πρόγραμμα. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ότι χρήζει περαιτέρω επεξεργασιών και συμπληρώσεων, που πρέπει να γίνουν άμεσα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης, των οικονομικών μέτρων και της αναδιάρθρωσης της Αυτοδιοίκησης. Εκφράστηκε η ανάγκη για ένα πρόγραμμα με ευρύτερες συμμετοχικές διαδικασίες, όπως ορίζει η εισήγηση.
2. Παρουσιάστηκε και συζητήθηκε επίσης η εισήγηση: α) για τον Κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής που θα προέλθει κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, β) για τον τρόπο ανάδειξης κοινού υποψηφίου Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων. Θα ζητηθεί από τα δημοκρατικά κόμματα, τις παρατάξεις και τους πολίτες να υποστηρίξουν τη δημοκρατική συνεννόηση στο επίπεδο της πόλης.
Διευκρινίστηκε από την ΄Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη΄ ότι «η υποψηφιότητα που εξάγγειλε πρόσφατα δεν αμφισβητεί τη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου κοινής αποδοχής, αλλά είναι εκδήλωση διαθεσιμότητας που υπηρετεί την προηγούμενη ανάγκη».
Αποχώρησε η παράταξη ΄Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια΄, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από την παραπάνω διευκρίνιση, δηλώνοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή της να επανέλθει, εφόσον το θέμα ξεκαθαρίσει.
Από όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης εκφράστηκε η αναγκαιότητα να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια. Εκτιμήθηκε ότι η διαδικασία για την ανάδειξη κοινού υποψήφιου Δημάρχου χρειάζεται βαθύτερη συζήτηση και ευρύτερες συναινέσεις».

Υπάρχει πράγματι «φως στο τούνελ» ή είναι οφθαλμαπάτη που δημιουργεί η μεγάλη μας επιθυμία ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: