13 Απρ 2011

Η Μπιρμπίλη συναντά τον Μπουτάρη στη... ΔΕΘ


Χθές έγινε τελικά η παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Θεσσαλονίκης από το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ με παρουσία της ίδιας της Υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη στην πόλη μας. Παρών και ο νέος Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ως καλός γνώστης του επικοινωνιακού παιγνιδιού, φρόντισε λίγες μέρες πριν το γεγονός να τάραξει τα νερά.

Την, προσωρινή έστω, μεταφορά της ΔΕΘ στην περιοχή των Λαχανόκηπων επανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης, ακολουθώντας τα...χνάρια του προκατόχου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Ενώ το θέμα θεωρείται λήξαν εδώ και καιρό, αφού δύο διαφορετικού «χρώματος» κυβερνήσεις (Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή), με το συντονιμό των δύο τότε αρμόδιων υπουργών ΥΜΑΘ Πασχαλίδη και Καλαφάτη, μετά από μελέτη όλων των παραμέτρων και διαβούλευση μεταξύ όλων των σημαντικών κυβερνητικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, κατέληξαν στην ίδια λύση : τη μεταφορά στη χωροθετημένη για το σκοπό αυτό περιοχή της Σίνδου.
Η αντίδραση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δ. Μπακατσέλου ήταν άμεση : αυτά είναι αστεία πράγματα λέει, η ΔΕΘ δεν είναι τσαντίρι για να μετακινείται προσωρινά από δω κι΄ από κει. Είναι γνωστή η κόντρα Μπακατσέλου - Παπαγεωργόπουλου επι κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν ο πρώτος παρουσίασε στον πρωθυπουργό την πρόταση Καλατράβα για ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου της ΔΕΘ και παραμονή της Έκθεσης εκεί.
Ο Ελεύθερος Τύπος, στον οποίο ο κ. Μιχελάκης ήταν επικεφαλής μέχρι να γίνει εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., περνάει σήμερα στην πρώτη σελίδα, με αφορμή την χθεσινή παρουσίαση του νέου ΡΣΘ από την κα Μπιρμπίλη, την «πληροφορία» ότι η ΔΕΘ μετακινείται στην περιοχή των Λαχανόκηπων. Βέβαια στη σελίδα 16, αναφέρει ότι αυτή είναι πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ πρώτης και 16ης σελίδας των εφημερίδων (στα...μανταλάκια το λέμε).
Το ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης αντέδρασε άμεσα απορρίπτοντας την ανακίνηση του θέματος από τον Γ. Μπουτάρη και τονίζοντας ότι η Σίνδος είναι η χωροθετημένη και αποφασισμένη οριστικά θέση μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Περιμένουμε και την αντίδραση της Ν.Δ. της Θεσσαλονίκης.
Είναι σε θέση ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να βάλει σε νέα περιπέτεια τη ΔΕΘ; Θα ξαναδούμε το έργο των διαφωνιών της Θεσσαλονίκης που γίνεται «βούτυρο στο ψωμί» της Αθήνας; Ίδωμεν!
Κατά τα άλλα το «πακέτο προσφοράς» της ΥΠΕΚΑ προς τη Θεσσαλονίκη είχε αναπλάσεις, τραμ, στρατόπεδα, «ΘεσσαλονίκηΧ4», πράσινο και χώρους αναψυχής, αποκαταστάσεις κτιρίων βιομηχανικής κληρονομιάς κλπ.κλπ.
Θα παρακολουθούμε στενά τη διαβούλευση και κυρίως την...υλοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: