27 Ιουλ 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Θεσσαλονίκη, 27.7. 2010

Ύστερα από διάλογο τριών περίπου μηνών, η επιτροπή που σχημάτισαν παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και κινήσεις-πρωτοβουλίες πολιτών, ανταποκρινόμενες στην επιτακτική ανάγκη να «γυρίσει σελίδα η πόλη», κατέληξε στις 20 Ιουλίου 2010 στα παρακάτω:

Α) Στη διατύπωση ενός κοινού πλαισίου Προγράμματος το οποίο συνδυάζει το όραμα για την πόλη με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που χτυπάει κατά κύριο λόγο τις πιο αδύναμες και φτωχές ομάδες του πληθυσμού,
Β) Σε πρόταση ενός νέου, δημοκρατικού μοντέλου Δημοτικής Αυτοδιοίκησης,
Γ) 1. αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την ανάδειξη μιας κοινής δημοκρατικής υποψηφιότητας, μετά μάλιστα τη σύμπτωση σε βασικά προγραμματικά ζητήματα.
2. λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που απαιτούν οι κομματικές και παραταξιακές διεργασίες από τις οποίες αναμένουμε να λάβουν σοβαρά υπόψη τα κοινά βήματά μας για το παρόν και το μέλλον της πόλης.
Συμφωνήσαμε, μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, να συγκλίνουμε μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας, στον/ην υποψήφιο/α δήμαρχο με το μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής,
Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει:
- καθαρός χρόνος δύο τουλάχιστο μηνών για μια νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία,
- ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλλων και των νέων κάτω των 45 ετών στο κοινό ψηφοδέλτιο
Η πρωτόγνωρη ίσως για τα ελληνικά δεδομένα συνάντηση κοινωνικών δυνάμεων που εγκαινίασαν με το διάλογό τους κινήσεις πολιτών και δημοτικές παρατάξεις, εκφράζει τη βαθιά ανάγκη την αγωνία αυτής της πόλης για μια νέα συνθήκη ζωής. Δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά αντανακλά την κινητικότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχτισαν τα τελευταία χρόνια οι στοχευμένες και επιτυχείς κινήσεις πολιτών για τα καθημερινά, αλλά και με λογισμό και όνειρο για τα μελλούμενα της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του κ. Γκιουλέκα, κάθε άλλο παρά απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης αποτελεί. Αντίθετα είναι μια απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που καταρρέει μαζί με αυτούς που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο.
Γι’ αυτό και η κοινή μας προσπάθεια αποσκοπεί στην ανατροπή της συντηρητικής κυριαρχίας στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, μέσω της σύμπραξης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο έδαφος μιας κοινής εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον της πόλης.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια
2. Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας
3. Οικολογία – Αλληλεγγύη
4. Αλλάζουμε την Πόλη
5. Δώδεκα
6. Θεσσαλονίκη – Δημιουργική Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: