4 Ιαν 2010

2010 ΚΡΙΣΙΜΟ

Καλή χρονιά! Την έχουμε ανάγκη όσο δεν λέγεται. Η παγκόσμια κρίση συνέπεσε με την απογείωση του ελληνικού παραλογισμού : κράτος και ιδιώτες ξοδεύουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να πληρώσουμε.
Οι δανειστές μας στύλωσαν τα πόδια και αποφάσισαν να μας βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Επειδή δεν είναι απλά δανειστές μας, αλλά έχουν κατά κάποιο τρόπο δέσει και την δική τους τύχη με τη δική μας : το ευρώ. Σε παγκόσμιο επίπεδο δίνεται μια ανελέητη μάχη ανάμεσα στα νομίσματα, η σταθερότητα των οποίων αποτελεί κριτήριο της οικονομικής τους ευρωστίας.
Το αμερικανικό δολάριο κλονίζεται μετά την αύξηση της κυκλοφορίας του κατά αρκετά τρις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ το ευρώ έφτασε περίπου στο 1,5 δολάριο. Αυτό από την άλλη δυσκολεύει τις εξαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, πράγμα που επιτείνει τις δυσκολίες λόγω της κρίσης.
Σ΄ αυτές τις δυσκολίες των εταίρων μας φορτώνουμε και τη δική μας την ελληνική, με δύο τρόπους: τους ζητάμε δανεικά και ταυτόχρονα υπονομεύουμε το ευρώ.
Γι΄ αυτό το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης δεν θα συνταχθεί απλά από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους. Οι τελευταίοι θα παρακολουθούν βήμα - βήμα την πιστή εφαρμογή του και θα επεμβαίνουν όταν το κρίνουν αναγκαίο.
Με λίγα λόγια τέρμα τα ψέματα! The game is over.

Δεν υπάρχουν σχόλια: