28 Μαΐ 2010

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Το σχήμα "Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο επιμένει Ακαδημαϊκά", με επικεφαλής τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Γιάννη Μυλόπουλο και αντιπρυτάνεις τη Σοφία Κουίδου - Ανδρέου, καθηγήτρια Ιατρικής, Δέσπω Λιάλιου, καθηγήτρια Ποιμαντικής και Γιάννη Παντή, καθηγητή Βιολογίας, επικράτησε με ποσοστά 51,78% στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Αντίπαλός του, ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Ανέστης Φιλιππίδης, καθηγητής Γεωλογίας, με το σχήμα "Συμμετοχικό, Ανοιχτό, Δημιουργικό ΑΠΘ" πήρε 48,22% των ψήφων. Ο κ. Φιλιππίδης, αν και κυριάρχησε στον πρώτο γύρο με διαφορά 23,77% έναντι 19,45%, δεν κατάφερε να επιτύχει συνεργασίες στήριξης σήμερα, από τα άλλα πέντε - αρχικά - υποψήφια σχήματα. Το ΠΑΣΟΚ, παρότι κατέβηκε διασπασμένο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με δεύτερο συνδυασμό που είχε επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Στέργιο Λογοθετίδη, στις επαναληπτικές εκλογές κατάφερε να συσπειρωθεί αποφασιστικά γύρω από το Γιάννη Μυλόπουλο ανατρέποντας ένα μακροχρόνιο καθεστώς κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας στην πρυτανεία.
Ελπίζουμε η αλλαγή αυτή να είναι η πρώτη μιας σειράς αλλαγών που τόσο έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη. Αλλαγές που δεν έρχονται από μόνες τους. Θέλουν ανθρώπους με όραμα, τόλμη, που αναλαμβάνουν ρίσκα, αλλά κυρίως δημιουργούν εκείνες τις προωθητικές συμμαχίες που είναι απαραίτητες για να φέρουν τις αλλαγές.
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία !

1 σχόλιο:

Jack είπε...

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Μυλόπουλο και τους συνεργάτες του.
Ευχές για μια αποδοτική και αποτελεσματική θητεία.
Ο τόπος χρειάζεται διεξόδους και οράματα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα όταν είναι παρούσα και αρθρώνει τον επιστημονικό της λόγο, η κοινωνία πάντα έχει να ωφεληθεί.
Γι αυτό λοιπόν, καθαρός λόγος και επιστημονική τεκμηρίωση.
Προσήλωση στη υπηρέτηση αυτών για τα οποία μας έχει αναθέσει την ευθύνη η κοινωνία.
Καλό κουράγιο.