29 Μαΐ 2010

Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΚΕ : 2 απόψεις, 2 «κόσμοι»

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του σε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή, δύο μόλις μέρες μετά την ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη για χρηματισμό του από τη Siemens. «Η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν θα μας πάνε πουθενά, αν δεν γίνουν δύναμη λύτρωσης από το παρελθόν, δύναμη αλλαγής θεσμών και νοοτροπιών».
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απάντησε : «Για την κρίση και τη ληστεία του ελληνικού λαού ευθύνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η κρατική τους χρηματοδότηση και οι φοροαπαλλαγές τους. Η αδιαφάνεια, η διαφθορά και η σήψη είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία αυτής της κατάστασης»...«Η λαϊκή οργή μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο αν μετεξελιχθεί σε οργανωμένη συνειδητή πάλη για σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων»...«Ένα πράγμα έδειξε ότι φοβίζει τον κ. Παπανδρέου: η οργή και η διαμαρτυρία» της κοινωνίας που έχει στο στόχαστρό της την πολιτική του. Αυτό το έχει αντιληφθεί σωστά και αποτελεί την πραγματική ελπίδα για την αλλαγή της πορείας της χώρας».
Αναδεικνύονται όχι απλά δύο απόψεις, αλλά δύο «κόσμοι» : αυτός της «μεταρρύθμισης» και εκείνος της ελεγχόμενης «επανάστασης».
Ο ΓΑΠ προτείνει ένα δρόμο δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων κάτω από τον έλεγχο των πολιτών και της κοινωνίας.
Το ΚΚΕ προτείνει το δρόμο της ελεγχόμενης από το «κόμμα της πρωτοπορίας» «επανάστασης», που θα ανατρέψει το σημερινό άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα για να εγκαθιδρύσει ένα πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό σύστημα σταλινικού τύπου.
Οι πολίτες γνωρίζουν και επιλέγουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: