21 Απρ 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με αφορμή την 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης πληροφορούμαστε ότι πάνω από 200 Κινέζοι εκδότες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν τη σύγχρονη πολιτιστική και εκδοτική ταυτότητα της χώρας τους.
Η πολυμελής κινεζική αποστολή, έφτασε στη Θεσσαλονίκη ύστερα από ταξίδι 30 ωρών, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η τέφρα στις αερομεταφορές της Ευρώπης.
Πάνω από 3.000 βιβλία θα παρουσιαστούν στο εντυπωσιακό περίπτερο 700 τ.μ. της Κίνας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εκδόσεων της χώρας, Ζιανγκ Ζιγέν.
Οι διοργανωτές δήλωσαν πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανούν οι περικοπές στον προϋπολογισμό, που έφτασε φέτος τις 700.000 ευρώ, μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.
Τα εγκαίνια της διοργάνωσης θα γίνουν αύριο Πέμπτη (19.00) από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, στο Περίπτερο 13 της Helexpo.
Η Κίνα δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να δείχνει το υψηλό ενδιαφέρον της για τη χώρα μας, ως σημείο πρόσβασης στην Ευρώπη. Οι Κινέζοι με την μακραίωνη πολιτιστική παράδοση, που δεν υπολείπεται καθόλου της δικής μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτιστική προσέγγιση ανάμεσα στους λαούς διευκολύνει την οικονομική και πολιτική συνεργασία μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: