21 Ιαν 2010

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ευρώπη είναι η «ελληνική στατιστική». Το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα είναι η «φορολογική δικαιοσύνη», αφού :
● βιομήχανοι, έμποροι, εργολάβοι, εφοπλιστές, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες, σε ποσοστό 56 % δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ τον χρόνο.
● μισθωτοί και συνταξιούχοι, σε ποσοστό μόνο 44% δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

Αυτό είναι το ελληνικό ανέκδοτο : επιχειρηματίες και επαγγελματίες δηλώνουν μικρότερα εισοδήματα από τους κηπουρούς, τους οδηγούς και τις υπηρέτριές τους! Το τραγικό όμως είναι ότι το κράτος το ανέχεται…

Μισθωτοί και συνταξιούχοι, αυτοί οι νεόπλουτοι κομπιναδόροι απέκτησαν βίλες, σκάφη, εξοχικά, πολυτελή αυτοκίνητα, οφ σορ εταιρείες και εισοδήματα από κρατικά ομόλογα, με τα οποία ταΐζουν «σκυλιά» των σκυλάδικων, επιδεικνύοντας προκλητικά τη χλίδα και το κακό γούστο τους.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει ένα καθήκον τώρα με την κρίση : να συγκροτήσει μια Πανεθνική Επιτροπή Εράνου και να καλέσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους και τη γενιά των 700 ευρώ, να προσφέρουν απλόχερα τον οβολό τους για να σώσουν από τον εξ ασιτίας θάνατο τους αναξιοπαθούντες φοροφυγάδες : εμπόρους, βιομηχάνους, εργολάβους, εφοπλιστές, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λοιπούς μικρομεσαίους...

Οι κυβερνήσεις επί 60 χρόνια είχαν την ελπίδα ότι ένα μεγάλο μέρος από τους λεηλατημένους φόρους, τις εισφορές και τις χρηματοδοτήσεις θα πήγαιναν για επενδύσεις, απασχόληση και ανάπτυξη.

Διαψεύστηκαν οικτρά.

Καιρός λοιπόν να φορολογήσουν τους φοροφυγάδες και φοροκλέφτες.

Και όχι να τους χαϊδεύουν.

Περιέχονται αποσπάσματα από άρθρο του Θάνου Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ, 20 Ιανουαρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: