12 Ιαν 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ – ΝΔ : ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ - ΛΑΟΣ

Χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη ο κ. Σαμαράς. Δεν άργησε και πολύ να πάρει τη θέση του κοντά στο ακροδεξιό πολιτικό φάσμα, με αφορμή το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορά : είναι πλέον αρχηγός της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό την αρχηγία του κ. Σαμαρά, στην πρώτη ευκαιρία που παρουσιάζεται, το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, παίρνει θέση πλάι στον κ. Καρατζαφέρη, τον ακροδεξιό λαϊκιστή αρχηγό του ΛΑΟΣ. Το ότι δεν ζητάει δημοψήφισμα, όπως εκείνος, δεν αλλάζει και πολύ τα πράγματα.

Η ΝΔ μπαίνει έτσι σε κίνηση με ακροδεξιά κατεύθυνση. Αυτό εννοούσε στην προεκλογική του εκστρατεία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ όταν έλεγε ότι πρώτα πρέπει να επαναφέρουμε τους δικούς μας στη ΝΔ, τους ακροδεξιούς, και μετά να δούμε τους άλλους, τους κεντροδεξιούς.

Το γεγονός δείχνει ότι ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ προτάσσουν, τουλάχιστον στη φάση αυτή, το κομματικό συμφέρον και όχι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Παραμερίζουν μια σειρά από ευεργετικές επιπτώσεις που θα έχει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, για να περιορίσουν κατά την εκτίμησή τους τις εκλογικές απώλειες της ΝΔ προς τον ΛΑΟΣ.

Είναι άραγε μόνο αυτό ή στη συνέχεια θα αποδειχθεί και κάτι περισσότερο ; Ότι δηλαδή Σαμαράς – Καρατζαφέρης είναι πολύ πιο κοντά πολιτικά από ότι νομίζουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά στην προεδρική εκλογή. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: