6 Σεπ 2009

ΔΕΘ : ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 3Α, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ, ΑΔΥΝΑΜΟΣ

Αμετανόητος, επειδή και πάλι θέλει να φορτώσει τα βάρη στη μέση ελληνική οικογένεια. Τι άλλο σημαίνει το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων ;
Αναξιόπιστος, επειδή ακόμη μια φορά μιλάει για «τολμηρές» πολιτικές που δεν τόλμησε 5,5 χρόνια τώρα. Τι άλλο σημαίνει η περιστολή του «σπάταλου κράτους» και της φοροδιαφυγής ;
Αδύναμος, επειδή δεν τολμά πια ούτε να μιλήσει για ρήξεις με τα συμφέροντα, τα οποία υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια. Τι άλλο σημαίνει το γεγονός ότι ξεκίνησε με μεγαλοστομίες περί «νταβατζήδων» και καταλήγει με χιλιοειπωμένες κοινοτυπίες περί «διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων» ;

«Τα επόμενα 2 χρόνια είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται πολύ δύσκολα μέτρα και όποιος σας λέει το αντίθετο θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία».

Αμετανόητος, γιατί θέλει να στείλει και πάλι το λογαριασμό στην μέση ελληνική οικογένεια, η οποία ήδη ασφυκτιά. Ούτε μια κουβέντα για το κοινωνικό κράτος, για αναδιανομή, για κοινωνική δικαιοσύνη. Μίλησε μόνο για πάγωμα μισθών και συντάξεων, κάτι που είναι ο σίγουρος τρόπος να βυθιστεί ακόμη περισσότερο η οικονομία στην ύφεση.

«Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε η διεθνής κρίση».

Αναξιόπιστος, γιατί η εσωτερική κρίση, στην οποία μας είχε βάλει ήδη η κυβερνητική διαχείριση, υποδέχτηκε στη χώρα μας τη διεθνή κρίση.
Πριν από τη διεθνή κρίση :
Η Ν.Δ. «γονάτισε» τη μέση ελληνική οικογένεια : 555 ευρώ η πρόσθετη μηνιαία επιβάρυνσή της την τετραετία 2004-2008 από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, από την αύξηση του ΦΠΑ, από τα αλλεπάλληλα χαράτσια σε καύσιμα, κινητά και ακίνητα (ΕΤΑΚ), από τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Έρριξε τον ρυθμό ανάπτυξης από την 4η θέση της Ε.Ε. το 2003 στην 9η το 2008, ενώ τον δείκτη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας έρριξε κατά 32 θέσεις.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008 ξέφυγε πάνω από το 5% (όταν μιλούσαν για 1,6%).
Η ακρίβεια θέριεψε, η αισχροκέρδεια φούντωσε και αποκτήσαμε το 2008 την 4η ακριβότερη βενζίνη (προ φόρων) και το 3ο ακριβότερο καλάθι τροφίμων στην Ευρώπη.
Ο ίδιος ο υπουργός οικονομίας ομολόγησε την αποτυχία του δηλώνοντας «πιάσαμε πάτο στα έσοδα» (Ιούλιος 2008).

«Πάλι καλά που κάναμε μεταρρυθμίσεις και η διεθνής κρίση δεν μας χτύπησε όσο άλλες χώρες».

Η Ελλάδα είναι η χώρα με το χειρότερο συνδυασμό ελλείμματος και δημόσιου χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μοναδική χώρα χωρίς προϋπολογισμό.
Το έλλειμμα έχει ξεφύγει τελείως. Σύμφωνα με τέως υπουργούς της ίδιας της παρελθούσας κυβέρνησης, το έλλειμμα έχει ξεπεράσει το 7% μπορεί και 8%, όταν στον προϋπολογισμό του 2009 μιλούσαν για 2,7%. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας, το ταμειακό έλλειμμα τον Ιούλιο έφτασε τα 18 δις ευρώ (περισσότερο ακόμη και από τη χρονιά που διοργανώναμε Ολυμπιακούς Αγώνες!) και ξεπερνά το 7% του ΑΕΠ. Ένα έλλειμμα που προβλεπόταν να είναι γύρω στα 14 δις ευρώ για όλο το έτος και είναι περίπου 18 δις ευρώ στο πρώτο εξάμηνο.
Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί κατά 100 δις ευρώ από τότε που ανέλαβαν το 2004! 10.000 ευρώ επιπλέον χρέος σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Και μέσα στο 2009 έχουν ήδη, σε ένα οκτάμηνο, δανειστεί αυτά που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2009 να δανειστούν όλο το χρόνο και 12 δις περισσότερα !!
Δεν έγινε κανένα «νοικοκύρεμα» της οικονομίας. Αντίθετα...
Αντί για «μικρότερο κράτος» μέσα σε 5,5 χρόνια ίδρυσαν και βόλεψαν φίλους και «κολλητούς» σε 32 νέες Ομάδες Εργασίας, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 435 νέες Επιτροπές!
Αντί για πάταξη της εισφοροδιαφυγής, αυτή εκτοξεύτηκε από 2,7 δις το 2003 σε 7 δις το 2008.
Αντί για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι ανείσπρακτοι φόροι εκτοξεύτηκαν από 11 δις το 2003 σε 30 δις το 2009 (αύξηση σχεδόν 300%!).

Αδύναμος, επειδή ξέχασε τελείως τους «νταβατζήδες» με τους οποίους άρχισε την πρωθυπουργική θητεία του. Τώρα χτυπάει «εύκολους» στόχους : τη φοροδιαφυγή, το «σπάταλο κράτος», τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά είναι «άϋλα», δεν ξεσηκώνονται, δεν ψηφίζουν, ούτε μπορούν να αντιπαρατεθούν. Μπορούν όμως να αποτελέσουν το «σανίδι», στο οποίο ο κ. Καραμανλής θα παίξει για μια ακόμη, τελευταία φορά, το ρόλο του «υπεύθυνου κυβερνήτη».
Αμετανόητος, αναξιόπιστος, αδύναμος. Πρωθυπουργός 3Α.

1 σχόλιο:

Jack είπε...

Βρίσκονται σε μια κατάσταση ομαδικής παράκρουσης ή επιστημονικής κουτοπονηριάς !!!
Βγαίνει λοιπόν ο απερχόμενος (4ο Α) και αντί να απολογείται για τα πεπραγμένα του και τα αποτελέσματά τους, έχει αρχίσει την τακτική ‘η μπάλα στην εξέδρα’.
1ο .Φταίει η παγκόσμια κρίση. Δεν μας λένε όμως γιατί το έλλειμμα του 2008 (όταν δεν υπήρχε κρίση) ήταν 8δις ή 5% του προϋπολογισμού για τον οποίο επιπλέον έγιναν οι εκλογές του 2007 !!! Ούτε κουβέντα !!! Όταν τους το αναφέρεις, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Παρατηρήστε το !!! Ψεύδη και αποπροσανατολισμός.
2ο. Φταίει το ΠΑΣΟΚ. Φταίει γιατί έκανε κριτική στην κυβέρνηση (συνταγματική του υποχρέωση), φταίει γιατί θέλει να κυβερνήσει (συνταγματική του υποχρέωση), φταίει γιατί αποκαλύπτει την ανάλγητη πολιτική τους, φταίει γιατί κάνει προτάσεις (συνταγματική του υποχρέωση), φταίει μάλλον γιατί εντέλει ΥΠΑΡΧΕΙ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Παρατηρώντας τις τοποθετήσεις του απερχόμενου (4ο Α) αλλά και τον στελεχών τους διαπιστώνει κάποιος ότι μάλλον όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και όχι οι ίδιοι.
3ο. Φταίει ο λαός που δεν κατάλαβε ΠΟΣΑ μεγάλα και σπουδαία έγιναν εδώ και 6 χρόνια. Άρα συσκοτίζουμε τα γεγονότα κάνουμε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ (με όποιο τρόπο). Συνταγή που εφάρμοσαν στα προηγούμενα 10 χρόνια για να ξεγελάσουν τον Ελληνικό λαό. Και τα κατάφεραν καλά. Όμως όλα τα ωραία (γι’ αυτούς) κάποτε τελειώνουν. Από τις πρώτες εμφανίσεις τους αποκαλύπτουν τον εκνευρισμό τους και την αλαζονεία τους. Οι πολίτες νομίζω καταλαβαίνουν.
Επειδή στο χωριό μου λένε ‘ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται’, η τακτική αυτή της συσκότισης, της έντασης, του αποπροσανατολισμού και της ‘φασαρίας’ που επιδιώκουν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και επιχειρήματα και με την αποφυγή του σκηνικού που πάνε να στήσουν. Ότι δήθεν ανακάλυψαν επιτέλους τις αιτίες των δεινών της χώρας (αυτά που είπε ο 4Α στη έκθεση, συμμάζεμα του κράτους, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές).
Μα αυτά ήταν η κορωνίδα των μέτρων του προγράμματός τους. Πρέπει να θυμηθούμε ότι κυβερνούν με το πρόγραμμα του 2004 (το 2007 δεν έκαναν νέο πρόγραμμα).
Η υποκρισία αυτή θα πρέπει να αποκαλύπτεται καθημερινά και κάθε στιγμή στους συμπολίτες μας.