31 Αυγ 2009

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ : ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Εάν δεν έθετε θέμα εκλογής νέας Κεντρικής Επιτροπής στο συνέδριο, η πρότασή του θα περνούσε με 80%».
Στελέχη του ΣΥΝ υποστήριζαν χθες πως ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να έχει κερδίσει την ψηφοφορία εάν στη δευτερολογία του ήταν περισσότερο προσεκτικός και δεν άφηνε υπονοούμενα κατά κάποιων στελεχών για τις...καρέκλες τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ ξεσήκωσε αρκετά από τα μέλη του οργάνου, ενώ ο Θανάσης Πετράκος (Ρεύμα) τού ζήτησε να ανακαλέσει και να πάρει πίσω την προσβολή.

Το αίτημα της ηλικιακής ανανέωσης των οργάνων και των εκπροσωπήσεων του ΣΥΝ, όπως τίθεται από τον Αλ. Τσίπρα, δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από το Αριστερό Ρεύμα σε βαθμό που να δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ. Έτσι το «βήμα μπροστά» του Αλ. Τσίπρα - έκτακτο συνέδριο, στελεχιακή ανανέωση του Ρεύματος στα όργανα, πολιτική στρατηγικής σύγκλισης με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, και στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισμα του θέματος της ηγεσίας (Αλ. Αλαβάνος) και της «πολιτικής γραμμής» (Ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ) - έμεινε μετέωρο.

Ο Αριστερισμός έβλαψε τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά, τώρα βλάπτει και τον ΣΥΝ στο εσωτερικό του. Για πόσο διάστημα ακόμη, όσοι από το Αριστερό Ρεύμα λένε όχι, θα αντέξουν στην πίεση της δύναμης που «απελευθέρωσαν» ; Μιας δύναμης νεανικής και ενθουσιώδους, μετά τη νίκη «της» στις «μεταρρυθμιστικές» προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή στα Πανεπιστήμια. Η «οπισθοχώρηση» του Δεκέμβρη, ήταν «ένα βήμα πίσω». Το ίδιο και οι ευρωεκλογές.

«Δύο βήματα πίσω», μετέωρο το «βήμα μπροστά».

Με αυτά τα δεδομένα η ηλικιακή ανανέωση θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες διαδικασίες τακτικού Συνεδρίου του ΣΥΝ, άρα στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα πάει οργανωτικά όπως είναι σήμερα.

Με οποιαδήποτε όμως οργανωτική εξέλιξη το ερώτημα παραμένει : Προς ποια πολιτική κατεύθυνση ; αυτήν που απορρίπτουν οι πολίτες; ΑΔΙΕΞΟΔΟ !»

1 σχόλιο:

Jack είπε...

Κατά πως φαίνεται, έχουν σοβαρό πλέον πρόβλημα πολιτικής συνύπαρξης και επικοινωνίας τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΝ (νεαροί και ηλικιωμένοι). Η λογική του ΚΑΝΩ ένα συνέδριο και ξεκαθαρίζω το τοπίο και καθαρίζω του ενοχλητικούς ή επιβάλω τους κολλητούς μου, πολιτικούς και προσωπικούς, φίλους είναι βέβαια μια εκδοχή, ωστόσο θα πρέπει να την αναζητήσουμε σε άλλες εποχές και προ πάντων σε άλλα καθεστώτα ή καθεστωτικές λογικές. Ο λόγος δημιουργίας και ύπαρξης του ΣΥΝ ήταν η αποστασιοποίηση και η άρνηση των λογικών αυτών. Διαφορετικά θα μπορούσαν να μείνουν στο ΚΚΕ και να μη ταλαιπωρούνται οι ίδιοι αλλά και να μη ταλαιπωρούν και την Ελληνική κοινωνία. Γίνεται λοιπόν φανερό ότι αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΝ είναι αντίθετα και αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξής του.
Τα μηνύματα που εκπέμπονται από το εσωτερικό του δια μέσω των στελεχών του δείχνει ότι δεν είναι όλοι τους σίγουροι για τις επιπτώσεις των βημάτων τους.
Ίσως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν και να επαναδιατυπώσουν τον λόγο και την αναγκαιότητα να υπάρχουν ως πολιτικός φορέας για να καταλάβουμε και εμείς ως πολίτες τι μας προτείνουν για να τοποθετηθούμε απέναντί τους.
Όλα τα υπόλοιπα είναι "να 'χαμε να λέγαμε" και "παιδικά" παιχνιδάκια.