26 Αυγ 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΜΕΡΙΜΝΗ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η αμεριμνησία είναι ο κοινός παρονομαστής των πράξεων και των παραλείψεών της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, που προκαλεί τα δεινά της χώρας και του λαού μας από το 2004 μέχρι σήμερα.
Η επανάληψη των ίδιων καταστροφών και η αντιμετώπισή τους σα να συμβαίνουν για πρώτη φορά και μας ξαφνιάζουν, μας βρίσκουν εντελώς απροετοίμαστους, κυριολεκτικά αμέριμνους, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2009. Είναι κάθε σοβαρό ζήτημα, από τα εθνικά μας θέματα, τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οικονομία, την εργασία και την απασχόληση, τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δημόσια οικονομικά, το περιβάλλον, την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, τα δικαιώματά τους κλπ.

Η κυβερνητική αμεριμνησία δεν βλάπτει μόνο τους πολίτες και τη χώρα. Βλάπτει σοβαρά την ίδια την πολιτική και τη δημοκρατία. Γιατί τι άλλο είναι η πολιτική από το να μεριμνά για το κοινό, το γενικό συμφέρον των πολιτών και την πρόοδο της χώρας ; Οι πολίτες στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Δύσης εκλέγουν τις κυβερνήσεις τους για να μεριμνούν αυτές για το γενικό συμφέρον και τα κοινά αγαθά. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει να μεριμνά μόνο για πολύ ειδικά συμφέροντα και να είναι εντελώς αδιάφορη για τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών μαζών, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Αποδεικνύεται μάλιστα δραματικά καταστρεπτική για το περιβάλλον της χώρας μας, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα που χάνουμε.

Ο κ. Καραμανλής, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υποστηρίξει από το βήμα της βουλής ότι ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης κυβερνούσε με τον «αυτόματο πιλότο», εννοώντας ότι οι επιτυχίες της τότε κυβέρνησης δεν ήταν δικές της, αλλά οφείλονταν στο ευρύτερο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής πράγματι το πίστευε, γι΄ αυτό όταν έγινε πρωθυπουργός άφησε τον «αυτόματο πιλότο» να μεριμνά αντί για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Αποτέλεσμα : Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αμέριμνη κυβέρνηση από κάθε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, με τις πιο μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα και το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: