9 Αυγ 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν αποτελεί είδηση ότι η κυβέρνηση λειτουργούσε μέχρι τώρα χωρίς σχεδιασμό. Απλά τώρα το παραδέχεται η ίδια με τον πιο επίσημο τρόπο : με απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής!
Η κυβέρνηση, 5 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, ανακάλυψε τα σχέδια δράσης, τα οποία προτίθεται, λέει, να εφαρμόσει σε κάθε υπουργείο!
Αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι : τα σχέδια δράσης ορίζονται ως μια «κατ΄ εξοχήν πολιτική διαδικασία συντονισμού των υπουργείων, με γνώμονα την ταχύτερη, πληρέστερη και συνεπέστερη εναρμόνιση των δράσεών τους με το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης». Στο σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει ο υπουργός Εσωτερικών, λόγω του ότι η σχετική μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013 του υπουργείου.

Το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 διαμορφώθηκε κατά τη 2ετία 2005 – 2006, ενώ το ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι τμήμα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Είναι Αύγουστος 2009 και η κυβέρνηση, τώρα που πνέει τα λοίσθια, τώρα που το ΕΣΠΑ έπρεπε να έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα υλοποίησης, προσπαθεί να μας πείσει ότι ανακάλυψε τα σχέδια δράσης και το ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση.
«Μεταρρύθμιση» που την έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 και το 2005, μετατρέποντας τη διοίκηση σε κομματικό υποχείριο, αναποτελεσματικό, πελατειακό και υπερβολικά σπάταλο. «Μεταρρύθμιση», η οποία αύξησε δραματικά τα δημόσια έξοδα και μείωσε δραστικά τα δημόσια έσοδα, δημιουργώντας τη μεγάλη δημοσιονομική κρίση της χώρας.
Εντελώς υποκριτικά η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της όταν η αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι δεν έχει σχέδιο. Πράγματι είχε σχέδιο, όχι για τη χώρα όμως. Είχε σχέδιο για κατάληψη του «κράτους λάφυρου» από το «κόμμα», με την κωδική ονομασία «επανίδρυση του κράτους»!
Γι΄ αυτό και οι πολίτες έχουν σχέδιο γι΄ αυτή την κυβέρνηση και θα το υλοποιήσουν με την πρώτη ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: