1 Αυγ 2009

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : «Ω! ΠΟΥΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥΔΕΙΧΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ!»

Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. : «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα…».
Οι πολίτες το 2007 έδωσαν δεύτερη ευκαιρία στον κ. Καραμανλή για να εισπράξουν απογοήτευση από σκανδαλώδεις κυβερνητικές πρακτικές αλλά και από τις απαντήσεις του στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σεπτέμβρη του 2008. Γι΄ αυτό στις Ευρωεκλογές του Ιούνη του 2009 έδωσαν τη δική τους απάντηση
Για το Σεπτέμβρη του 2009 η κυβέρνηση ξαναστήνει σκηνικό 2007 : υπόσχεται και πάλι ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για ανέργους και συμβασιούχους, πακέτα οικονομικών ενισχύσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού και άλλα «φιλολαϊκά» μέτρα, επενδύοντας πολιτικά στη μη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στην ακυβερνησία.
Για να μετριάσει τη δυσαρέσκεια από την επιβολή όλο και περισσότερων νέων φόρων και διάφορων έκτακτων εισφορών, λόγω της πρωτοφανούς δημοσιονομικής εκτροπής που προκάλεσε, η κυβέρνηση επιστρατεύει τα κοινοτικά προγράμματα. Εξαγγέλλει αποσπασματικά επιδοτήσεις για πράσινα σπίτια, για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από ελεύθερους επαγγελματίες, για απόσυρση αυτοκινήτων κλπ.
Χωρίς σχέδιο για τη χώρα, με πελατειακή λογική και μόνο στόχο την εκλογική επιβίωση της κυβέρνησης, οι δαπάνες αυτές αποτελούν τεράστια σπατάλη πολύτιμων οικονομικών και ανθρώπινων πόρων. Αλλά ποιος νοιάζεται ;
Η κακή μέρα για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του μάλλον θα είναι η μέρα των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Τις ώρες της περισυλλογής ο Πρωθυπουργός άραγε σκέφτεται το στίχο του Κ. Βάρναλη :

«Η ύπαρξή μου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.
Τάχα η θέλησή μου λίγη, τάχα ο πόνος μου μεγάλος.
Ω ! πούσαι νιότη, πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος!
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: