15 Ιουν 2009

ΣΥΡΙΖΑ : ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΟ Ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ;

Υπάρχει και «τρίτος δρόμος» σύντροφε Αλέξη : της πολιτικής αυτοκτονίας !
Δύο δρόμους βλέπει ο Α. Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το κόμμα του : Επιτυχία των στόχων του χωρίς εσωστρέφεια ή αλληλοσκοτωμό.
Ο Α. Τσίπρας σε ότι αφορά στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών εκτιμά ότι :
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να προβάλει την δική του απάντηση στην κρίση ούτε στον φόβο που γεννούν η κρίση και η ανασφάλεια που τροφοδοτούν την ακροδεξιά».
Άρα, ευτυχώς που δεν υπάρχουν μόνο η ακροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα!

Μιλάει ακόμη (ο Α.Τ.) για «πλήρη κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη η οποία είναι κομμάτι της κρίσης και πλέον δεν είναι σε θέση να συνάψει κοινωνικές συμμαχίες».
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ νίκησε στις Ευρωεκλογές και αποτελεί την επόμενη κατά πάσα πιθανότητα κυβέρνηση στην Ελλάδα, διαφεύγει εντελώς από τη σκέψη του Α.Τ.!

Επαναφέρει τη θέση του για «την ανάγκη ενός ισχυρού αριστερού πόλου», προσθέτοντας ότι «σήμερα φαίνεται ανέφικτο να γίνει», αλλά «η πίεση της κοινωνίας θα μας οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ για το ΚΚΕ και τους Οικολόγους λέει ότι «πρέπει να σταματήσουμε να τους χαϊδεύουμε».
Ο Α.Τ. λέει ακόμη ότι «πρέπει να αποσαφηνιστεί η αριστερή γραμμή του κόμματος» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «χωρίς εσωστρέφεια θα πετύχει τους στόχους του εκτός κι αν αποφασίσουμε να αλληλοσκοτωθούμε».
Άρα δεν θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα κοινωνική πίεση προς το κόμμα του. Πιστεύει ότι η κοινωνία θα τον πιέσει (κάποτε) να σχηματίσει τον ισχυρό αριστερό πόλο, που σήμερα φαίνεται και στον ίδιο ανέφικτο να γίνει (ίσως θεωρεί ότι θα γίνει αφού «αποσαφηνίσει την αριστερή γραμμή του»).

Πολιτική αυτοκτονία = όταν δεν αναλύεις επαρκώς τα δεδομένα (αποτελέσματα των εκλογών), αλλά επιμένεις σε μια αδιέξοδη γραμμή «με το έτσι θέλω» (βολονταρισμός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: